perjantai 28. joulukuuta 2012

Cupcakes, cupcakes..

Tuossa muutama viikko sitten ystävälläni oli ylppärijuhlat johon sitten lupauduin tekemään muutamat mufat ihan huvikseni ja hänelle lahjaksi. Sokerikuorrutteesta väänsin ylppärihattuja yli 20 kappaletta ja laitoin hieman valkoista kimallejauhetta päälle. Tein sitten cupcakeja mihin paloittelin muutamat pätkikset yllätykseksi sekaan!






          Cupcakes      n. 12 kpl

3,5dl           Jauhoja
0,5tl            Leivinjauhetta
100g           Huoneenlämpöistä voita
 2dl             Sokeria
0,5tl            Vanilija-aromia
2                 Munaa
1dl              Maitoa



  • Vatkaa voi, sokeri ja vanilija-aromi vaahdoksi.
  • Lisää kananmunat yksitellen, koko ajan sekoittaen.
  • Sekoita kuivat keskenään ja lisää seos vaahtoon vuorotellen maidon kanssa.
  • Jaa taikina paperivuokiin (suosittelen myös käyttämään muffinssipeltiä) ja paista 180°C n. 20-25 minuuttia.  
  • Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.  
 
Ja tadaa! 
                                                    
Mutta hassun hauskan sattuman takia en päässyt edes juhlimaan saatika viemään cupcakeja paikalle, sillä tulin kipeeksi.. No meneehän ne kyllä omaankin naamaan, mutta ei nyt ihan 24:ää kappaletta joten vein loput työpaikalle seuraavalla vuorolla. Voimme käyttää mukavasti jo kovettuneita cupcakeja koristeina. Huh hyvä että en hiki otsassa ja kiirehtien vääntänyt noita ystävälleni... Noh! Parempi onni ensi kerralla! 

Tässä aijemmin valmiiksi tehty cupcake!


 Tuollaisia oli tarkoitus tehdä Halloweeniksi ystävän juhliin mutta kiireen takia en niitä ehtinyt tekemään! Vannoin tekeväni Halloween-cupcakeja vielä tämän vuoden puolella! Noh, nuohan tuli tehtyä sitten siinä Joulun alla.. Herkullisia olivat! Kuorrutteena käytin hyydykejauheesta ja kermavaahdosta tehtyä pursotettavaa massaa, kevyttä, helposti jähmettyvää ja löytyy myös monta hyvää makua! 

     Kuorrute

2dl         Kermaa
50g        Hyydykejauhetta
              Väriainetta
      

  • Vatkaa kerma vaahdoksi
  • Sekoita valitsemaasi hyydykejauhetta varovasti käännellen vaahdon sekaan.
  • Värjää vaahto haluamasi väriseksi. 

 Kuorrute kannattaa pistää hetkeksi jääkaappiin ennen kuorruttamista jotta pursotus olisi helpompaa. Pursotuksen jälkeen jääkaappiin asettumaan ja jähmettymään. 

Tataa !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti