sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Olen omena, olen omena..


Nyt saatiin ihan oikein upeita omenoita joten oli pakko niistä kehitellä jotakin maukasta! Niin reippaasti niitä omenoita tuli että ajattelin että mitäpä muutakaan kun omenahilloa nyt pääsee ensimmäistä kertaa kokeilemaan!

Kaverin mukaan "hekumallisen pyöreitä omenia"
Näin alkuun, täytyy muistaa tehdä kaikki tarvittavat esivalmistelut tarpeeksi ajoissa. Yllättävän nopeasti tuo omenahillo kyllä syntyi, jotenkin aina ajatteli että vaivaallisempaa olisi tehdä sitä, mutta ei! Kaikki kokeilemaan reippaasti!


       Omenahillo  n. 1 litra

1kg               kuorittuja ja pieniksi paloteltuja omenoita
1dl                vettä 
1/2 - 1          sitruunan mehua
500g            sokeria (hillo tai normi käy)

Mausteeksi voit valita esim :
2                  kanelitankoa
1                  vaniljatanko
pari              tuoretta rosmariini oksaa
1-2tl             raastettua inkivääriä


Ensiksi täytyy pestä huolellisesti purkit, helpommin käy kun purkeissa ei ole ollenkaan muovisia osia. Keitä purkit kiehuvassa vedessä ja laita kuivumaan.



  • Pane omenat, vesi, sitruunamehu ja valitsemasi mauste kattilaan (itse käytin vaniljaa ja ripauksen kanelia)
  • Keitä 5-10 minuuttia omenoiden kiinteydestä riippuen
  • Jos haluat sileää sosetta, voit tässä vaiheessa soseuttaa pehmenneet omenat sauvasekoittimella (meillä ei tälläiseen luxuryyn ollut mahdollisuutta, joten käytimme puista perunanuijaa)
  • Lisää sokeri, kuumenna jälleen seos kiehuvaksi ja anna kiehua kevyesti jälleen 5-10 minuuttia välillä sekoittaen
  • Poista maustetangot/oksat
  • Jos hillon päälle on kehkeytynyt vaahtoa, kaavi se lusikalla pois
  • Kaada hillo kuumiin, puhtaisiin purkkeihin ja sulje hyvin

    Kyllähän tämä perunanuijallakin käy!

    Aika poistaa vaniljatanko !



Täyttäessäsi purkkeja, jätä noin sentin kokoinen rako kannen ja hillon väliin. Hillo säilytetään viileässä.


Ah ja hillo on valmista! Vielä ei ole tullut maistettua, mutta on jo mielessä resepti missä tätä voisi hyödyntää! ;) Hillon tekemisessä ei mennyt kauaa, kaikista eniten meni omenoiden kuorimisessa ja pilkkomisessa. Muuten kaikki menee aika lailla siinä sivussa. Voi kun pääsisi jo maistelemaan !

Eli eikun naapuripihalle omenavarkaisiin ja hillopadat porisemaan! 

2 kommenttia:

  1. Nam, näyttääpä makealta sinun omenahillosi :D Äidin luona on omenapuita ja hän viime kesän lopussa teki omppuhilloa ja voi, että kuinka taivaallista se olikaan! Ja onneksi sitä on vielä pakastimessa, niin pääsee vielä maistelemaan, vaikka lettujen ja kermavaahdon kera :D Ja se omenoiden kuoriminen oli tosiaan se aikaavievin juttu, joten siinä minä ja siskoni olimme äidin apuna :) Sinulla on hieno blogi, löysin tänne tänä aamuna ja tulen jatkossa varmasti käymään ja katselemaan, mitä olet leivoskellut :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja makeaa se olikin! :) Kyllä vain, taitaa tästä omenahillon teosta tulla ihan joka vuotuinen juttu! Lucky you, meiltä se on päässyt jo loppumaan..
      Kiitos kaunis, yritän parhaani mukaan lisäillä kaikenlaisia herkullisia reseptejä! :)

      Poista